Uitgelicht

Welkom bij Footloose! We zijn een gezellige studentendansvereniging in Eindhoven met een zeer breed aanbod aan danscursussen. Het volgende dansseizoen start in februari 2016. Het is altijd mogelijk om keer gezellig te komen dansen bij een dansavond en de sfeer te ervaren, onze leden leren je graag wat pasjes. Meer informatie? Bekijk de rest van de website of stuur een mail naar info@esdvfootloose.nl.

Nieuw: de kookcommissie

Nieuw bij Footloose: de kookcommissie! Vind jij het altijd lastig om vroeg te moeten eten om op tijd te kunnen dansen of vind je het gewoon heel gezellig om met andere Footloose-leden te eten? Hier is nu iets op bedacht! Vanaf nu kun je ook mee-eten bij Footloose. Op aangegeven data kun je ’s avonds voor 3 euro mee-eten. Om 18.00 uur staat er een bord eten voor je klaar. De kookcommissie zorgt voor de organisatie en voor de kokers. Geef je op vóór 15.00 om die dag nog mee te kunnen eten.

De eerste data dat gekookt gaat worden zijn woensdag 2 december en dinsdag 8 december. Als er liefhebbers zijn voor de maandag of donderdag kan dit ook in overleg.

Heb je interesse om te komen koken of heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar bestuur@esdvfootloose.nl.

Geef je hier op om mee te eten.

Geslaagde Teammatch

Gisteravond was de Dine & Teammatch van de Speciale Activiteitenweek. Na heerlijk samen gedineerd te hebben volgende daarna de Teammatch. Twee teams waren samengesteld: Team Groen (Mooi groen is niet lelijk) en Team Rood, aangevoerd door respectievelijk teamcaptains Dave en Mike.

Na veel spannende rondes (o.a. skip the beat, transgender, pitch en ballondans) beoordeeld door de jury, kwam uiteindelijk de uitslag: Team Groen had gewonnen!

Teammatch Team Rood Teammatch Team Groen

Speciale Activiteitenweek

Aankomende week is het weer Speciale Activiteitenweek bij Footloose! Dit betekent dat er deze week geen reguliere danslessen zijn, maar iedere avond leuke activiteiten. Voor de meeste activiteiten is de uiterste inschrijfdatum 6 november, dus schrijf je nog snel in op de inschrijflijsten bij de Grote Danszaal.

Maandag: Workshop Forró
Forró is een Braziliaanse dansstijl. De dans stamt uit het Noordoosten van Brazilië, maar is tegenwoordig in het hele land populair. Forró is een vrolijke en sensuele partnerdans, waarbij de man en vrouw dicht tegen elkaar dansen. De dans is gemakkelijk te leren, zeker als je al basiskennis hebt van salsa.

Wil je graag een nieuwe dansstijl leren? Kom dan naar de workshop Forró en ervaar een stukje Braziliaanse cultuur!

Kosten: 2 euro (contant meenemen!)

Dinsdag: Bootcamp
Wil je werken aan je conditie, spierkracht en flexibiliteit op leuke muziek? Kom dan naar de bootcamp! Met oefeningen specifiek gericht op het verbeteren van je danshouding en spiergroepen die je veel gebruikt tijdens het dansen, leer je in 1,5 uur een sterkere danser te worden.

De bootcamp is geschikt voor dansers van iedere stijl en ieder niveau.
Vergeet niet een flesje water, handdoekje en sportkleding mee te nemen.

Kosten: 2 euro (contant meenemen!)

Woensdag: Dine & Teammatch
De avond begint met een gezellig diner. Iedereen neemt een hoofd-, voor- of nagerecht mee voor 2-3 personen.

Om 20.00 uur start de Teammatch. We gaan tegen elkaar strijden in 2 teams, waarin alle dansstijlen en –niveaus vertegenwoordigd zijn. De teams krijgen speciale opdrachten. Zo danst een ervaren danser bijvoorbeeld met een beginner of dans je op een nummer dat steeds sneller gaat. Doel is vooral veel plezier maken!

Donderdag: Jongens tegen de Meisjes
Wie zijn er beter, de jongens of de meisjes van Footloose? Tijdens de speciale lesweek gaan daar eindelijk achterkomen!

In het spel ‘De Jongens tegen de Meisjes’, bekend van het televisieprogramma, nemen 2 teams het tegen elkaar op in een aantal spannende spelrondes. Doe mee en bewijs voor eens en altijd dat jouw geslacht het beste is.

Vrijdag: Familie en Vrienden Dansavond
We sluiten de week af met een Familie & Vrienden Dansavond. Denk jij ook wel eens: “Footloose is zo gezellig, dat wil ik aan mijn vrienden en familie laten zien?” Kom dan naar de dansavond en neem je vrienden, broertjes, zusjes en ouders mee!

Dit is dé kans om je familie en vrienden te laten zien waar jij je danslessen volgt. En natuurlijk kunnen zij zelf ook even de voetjes van de vloer doen!

Commissieleden gezocht!

Dit jaar worden twee nieuwe commissies opgezet: de kookcommissie en de eerstejaarscommissie. En we zijn op zoek naar commissieleden! Ook de PR-commissie is hard op zoek naar nieuwe leden.

Met de kookcommissie willen we gaan regelen dat leden ’s avonds voor de eerste lessen gezellig samen kunnen koken en eten. Dit is natuurlijk niet alleen handig, maar vooral ook gezellig en goed voor binding tussen de leden. Vind je het leuk om te helpen of te koken? Dan is dit misschien iets voor jou.

De eerstejaarscommissie willen we opzetten om speciaal voor alle nieuwe leden leuke activiteiten te gaan organiseren, waardoor deze leden sneller betrokken worden binnen Footloose. Dit kan van alles inhouden, misschien zelfs een soort Footloose-introweekend aan het begin van het semester. Heb je ideeën en vind je het leuk om te komen helpen? In de eerstejaarscommissie kunnen alle leden van Footloose deelnemen, ook ‘oudere’ leden zijn van harte welkom!

Verder willen we bij Footloose dit jaar zorgen voor meer promotie en exposure. Dit willen we bijvoorbeeld gaan bereiken door het organiseren van speciale optredens, flashmobs en (eenmalige) workshops. Ook het geven van grote feesten een paar keer jaar staat mogelijk op het lijstje. Verder komt de introductie aan het einde van het jaar er weer aan, en ook hier kunnen weer leuke activiteiten voor geregeld worden. Is dit iets voor jou? Ga dan bij de PR-commissie!

Ben je geïnteresseerd in een (of meerdere) commissie(s) of wil je meer weten? Neem dan contact op met Simone de Jong (commissaris@esdvfootloose.nl). Ook voor interesse in een van de andere commissies kun je contact opnemen, want ook hier zijn nieuwe commissieleden welkom.

Nieuwe Leden Activiteit

Ben je maximaal een jaar lid van Footloose? Kom dan op vrijdag 9 oktober naar de Nieuwe Leden Activiteit. Je bent welkom vanaf 15.00 uur in de Grote Danszaal. Later komen mag ook, als je 15.00 uur niet haalt i.v.m. colleges. Wat we gaan doen, is een verrassing!

’s Avonds om 18.30 uur is er een friettafel voor alle leden van Footloose. Voor nieuwe leden is de friettafel gratis. Ben je langer dan een jaar lid, dan zijn de kosten 3 euro (graag contant meenemen!). Iedereen kan zich uiterlijk 17.00 uur opgeven voor de friettafel en moet daarbij aangeven of diegene een frikandel, kroket of kaassouflee als snack wilt.

We sluiten de avond af met een leuke verrassingsactiviteit voor alle leden in de Grote Danszaal. Deze activiteit begint om 19.30 uur.

Inschrijven kan door je naam op de inschrijflijst bij de danszaal te zetten of een mail naar de activiteitencommissie (accie@esdvfootloose.nl) te sturen.

Nieuwe leden activiteit

Constitutieborrel 26e bestuur

Waarde dansers,

Afgelopen week op de Algemene Ledenvergadering van maandag 28 september is het 26e bestuur van E.S.D.V. Footloose ingeslagen.
Met als resultaat dat het nieuwe bestuur de volgende samenstelling heeft:

Collin Wagenmakers: Voorzitter
Simone de Jong: Vicevoorzitter/commissaris
Maaike Smits: Secretaris
Pepijn ‘Penningsmeester’ Pennings: Penningmeester
Yvette Tordoir: Commissaris
Lisette Voets: Algemeen Bestuurslid

Om de start van het nieuwe bestuur te vieren nodigen wij jullie graag uit voor onze constitutieborrel. Deze zal plaatsvinden op donderdag 8 oktober 2015 vanaf 19:00 tot 22:00 in de bunkerbar.

Wij verheugen ons op jullie komst!

KMDA 2015

Kom allemaal naar onze Kenningsmakings dansavond (KDMA). Hier kan je alle dansstijlen die we aanbieden een half uurtje uitproberen in een workshop verzorgd door onze docenten. Wie weet vindt je ook al een leuke danspartner voor het komenede seizoen. kmda2015

ETDS Najaar 2015

Van 9 tot en met 12 Oktober vindt het European Tournament for Dancing Students (ETDS) plaats, in Brno, Tsjechië. Het ETDS is een stijldanstoernooi waar een groot aantal studentendansverenigingen uit Europa bij elkaar komen voor een weekend gezelligheid, plezier en héél veel dansen!

Onderdeel van het weekend is een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën, van pure beginners tot ver gevorderde dansers. Of je nu net Brons hebt gedaan, of Topklasse fluitend doorlopen hebt, er is een categorie voor jou!

Maar ook als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kun je mee. Er is ruime gelegenheid tot vrijdansen tussendoor en op de thema/gala avonden. De rest van de tijd kun je aanmoedigen, helpen of gewoon bier drinken.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met héél veel dansers meedoen aan dit ETDS!  Wil jij ook dansende studenten uit heel Europa ontmoeten? Om deel te nemen stuur je snel een mail met daarin alle benodigde info. Zorg dat je mail volledig is!

Lees verderop wat het thema dit jaar is en meer!

Lees verder

ETDS voorjaar 2015

Van 22 tot 25 Mei vindt het European Tournament for Dancing Students (ETDS) plaats, in Kaiserslautern. Het ETDS is een stijldanstoernooi waar een groot aantal studentendansverenigingen uit Europa bij elkaar komen voor een weekend gezelligheid, plezier en héél veel dansen!

Onderdeel van het weekend is een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën, van pure beginners tot ver gevorderde dansers. Of je nu net Brons hebt gedaan, of Topklasse fluitend doorlopen hebt, er is een categorie voor jou!

Maar ook als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kun je mee. Er is ruime gelegenheid tot vrijdansen tussendoor en op de thema/gala avonden. De rest van de tijd kun je aanmoedigen, helpen of gewoon bier drinken.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met héél veel dansers meedoen aan dit ETDS!  Wil jij ook dansende studenten uit heel Europa ontmoeten? Om deel te nemen vul je simpelweg dit formulier in! Je kunt natuurlijk ook een mail sturen.

Lees verderop wat het thema dit jaar is en meer!

Lees verder