1001 Nacht Bunkergala

Uitgelicht

fb event poster

Het is tijd voor een groots Bunkergala, waarvoor leden van alle middendeel-bunkerverenigingen zijn uitgenodigd! De Bunker zal deze avond worden omgetoverd tot een Midden-Oosterse oase.

Kom naar de markthal voor gezellige activiteiten samen met de medebewoners,  kom dansen in de oosterse balzaal of geniet in de mooi aangeklede sultans suite van een heerlijk drankje.

Tickets zijn nu te koop via de website. Via de website en de Facebook-pagina zullen we jullie op de hoogte houden van het gala!

Uitgelicht

Welkom bij Footloose! We zijn een gezellige studentendansvereniging in Eindhoven met een zeer breed aanbod aan danscursussen. Het tweede dansseizoen start in de week van 15 februari 2016. Het is altijd mogelijk om een keer gezellig te komen dansen bij een dansavond en de sfeer te ervaren, onze leden leren je graag wat pasjes.
Ben je student en wil je graag (weer) gaan dansen, dan ben je zeker welkom bij ons!
Meer informatie? Bekijk de rest van de website of stuur een mail naar info@esdvfootloose.nl.

Afdansen woensdag 15 juni

Binnenkort is het weer zover, het afdansen! Dit keer vindt het afdansen plaats op woensdag 15 juni. We willen jullie hierbij van harte uitnodigen om dit bij te wonen en deel te nemen.

Tijdens deze avond kun je laten zien wat jij dit semester hebt geleerd aan vrienden en familieleden, en ontvang je aan het einde van de avond een certificaat. Je kunt afdansen in zouk, kizomba, stijldansen en salsa. Ook worden er demo’s gegeven. Deze avond is altijd erg feestelijk en gezellig met veel andere Footloose leden, dus kom vooral!

De avond zal waarschijnlijk van 19.00 tot 23.00 duren, hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

Je kunt je hier inschrijven tot en met 12 juni.

Speciale lesweek

Inschrijven is mogelijk op de lijsten die buiten de grote danszaal hangen voor 13 mei.

Dinsdag 17 mei: Lindy Hop Workshop, Speciale Lesweek Lente 2016
Tijd: 20:00-21:30
Prijs: €2,-*
Leraren:  Robert Cullen & Chantal Woltring
Locatie: Grote Danszaal, Bunker

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York City in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het voornamelijk een samensmelting van jazzdans, tapdansen en charleston. Tijdens deze les zullen jullie de basis van Lindy Hop leren kennen maar ook al een paar indrukwekkende moves oefenen! Kijk maar eens op de website van de gast-docenten voor meer info over Lindy Hop en een paar filmpjes!

www.lindyhopeindhoven.nl

*Betaling aan het begin van de workshop

Woensdag 18 mei: Poolen
Ze zeggen in het alledaagse leven dat de grootte van de stok niets uitmaakt maar bij deze activiteit is een grote stok hebben toch wel handig. Ik heb het natuurlijk over Poolen. Op Woensdag 18 Mei ben je van harte welkom om met ons lekker een avondje te gaan Poolen bij het Rex Snooker & Pool club aan het Stationsplein 2A. De prijs die we vragen is €5,- per persoon en dit is inclusief 1 drankje. Je kan je registreren door het formulier dat buiten de Grote Danszaal hangt in te vullen. We verwachten je dan om 20:00 bij de ingang van de Pool Club en het zal tot ongeveer 22:00 duren. En maak je geen zorgen de stokken zijn inbegrepen ;).

Donderdag 19 mei: Pubquiz
Tijdens de speciale lesweek zal er op donderdag 19 mei een pubquiz plaats vinden! Een avond vol plezier, lachen ‘’Oh ja’ momentjes! Gezelligheid gegarandeerd!! De Pubquiz zal in het Engels zijn.

Inschrijven kan op de inschrijflijst die bij de grote danszaal hangt. De kosten bedragen €5,00 inclusief een drankje, te betalen voorafgaande de pubquiz. We verzamelen om 19:30 voor het restaurant ‘’Carrousel’’ (Markt 35, Eindhoven) De Pubquiz zal rond 23:00 zijn afgelopen.

Vrijdag 20 mei: Feest
Er zal een gezamenlijke feest met 4 verenigingen plaatsvinden: Cosmos, Impulsao, AEGEE en Footloose. Deze verenigingen hebben afgesproken een groot feest aan het einde van de week te geven inclusief o.a. snoep, muziek, dansen en speciale acts/workshops die ook georganiseerd worden door deze verschillende verenigingen. Deze avond zullen zij dan ook laten zien wat zij in huis hebben. Dit grote feest is nog steeds in de maak, meer informatie zal dan ook in de komende weken volgen!

Gender in de Blender Dansavond

Hebben jullie er ooit aan gedacht hoe het zou zijn om deel uit te maken van het andere geslacht? Hebben jullie het ook oneerlijk gevonden dat de andere sekse bepaalde kenmerken, eigenschappen en voordelen hebben? Voordelen waarvan je dacht dat je ze nooit zou kunnen gebruiken of ervaren? Heb je daar heel heel misschien ooit over gedroomd? Klinkt het spannend om met andere geïnteresseerden je fantasieën te delen?

Op woensdag 20 april zal je wens uitkomen! Grijp je kans, doe mee en kom naar de Gender in The Blender Dansavond (start om 21:30). Vergeet je niet gepast te kleden (= verplicht), maar houd het netjes. Er is een prijs voor de beste outfit en een miniwedstrijd voor de beste danskunsten (in tegengestelde rollen)! Wie weet wat er tijdens deze avond allemaal zal gebeuren…

ETDS Berlijn 2016

Van 13 tot en met 16 mei vindt het European Tournament for Dancing Students plaats in Berlijn. Het ETDS is een stijldanstoernooi waar een studentendansverenigingen uit Europa bij elkaar komen voor een weekend gezelligheid, plezier en héél veel dansen!

Onderdeel van het weekend is een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën, van pure beginners tot ver gevorderde dansers. Of je nu net Brons hebt gedaan, of Topklasse fluitend doorlopen hebt, er is een categorie voor jou!

Lees verder

Nieuwe ledenactiviteit

Op vrijdag 11 maart vindt de nieuwe-ledenactiviteit plaats! Vanaf 15:00 zal er een verrassingsactiviteit zijn, waaraan alleen leden mogen deelnemen die minder dan een jaar lid zijn van Footloose.

Om 18:30 zal er een friettafel zijn en vanaf 20:00 is er een spelavond! Alle leden mogen gezellig mee-eten en mee doen met de spelavond.

Je kunt ieder moment van de dag aansluiten en meedoen. Inschrijven kan tot 9 maart.

Voor leden die minder dan een jaar lid zijn is de hele dag gratis. Leden die langer dan een jaar lid zijn moeten €3,- betalen voor de friettafel.

Caribbean Cocktail Party!

Op woensdag 9 maart om 21:30 is onze volgende themadansavond met dit keer het thema Caribbean Cocktail party! Heb jij ook zin om te komen dansen, cocktails te drinken en te gaan limbodansen?

De entreeprijs is 2 euro voor Footloose leden en 3 euro voor niet leden. De entree dient contant die avond betaald te worden.

Nodig je vrienden uit voor deze gezellig avond! Je ontvangt bij binnenkomst een welkomstcocktail en een kleine verassing.

Inschrijvingen tweede semester – laatste week!

Deze week is de laatste week dat je je kunt inschrijven voor de danscursussen van het tweede semester bij Footloose. Inschrijven kun je doen bij de inschrijftafel bij de grote danszaal, van maandagavond tot en met vrijdagavond kun je hier terecht. Bij het inschrijven krijg je ook meer informatie over de betaling. Deze betaling dient uiterlijk 4 maart bij ons binnen zijn.

Open dansfeest 19 februari

Aankomende vrijdag is het feest bij Footloose: speciaal vanwege de open cultuurweek zal Footloose een open dansavond organiseren! Het dansfeest is open voor iedereen, dus neem vooral je vrienden mee! Dit is ook een perfecte gelegenheid om je nieuwe dance moves uit te proberen die je deze week bij de open lessen geleerd hebt.

De dansavond vindt plaats in de grote danszaal en begint om 20.00. De bar zal ook open zijn.

Zie ook het facebook evenement.

Open Cultuurweek – proeflessen voor alle dansstijlen

Van 15 tot en met 19 februari is het weer tijd voor de Open Cultuurweek in de Bunker.

Dit betekent dat alle danslessen van Footloose vrij toegankelijk zijn, zodat je alle dansstijlen kan uitproberen.
Hieronder een overzichtje wanneer de beginnerscursussen zijn van de dansstijlen, alle overige cursussen vind je op het lesrooster.

Modern jazz: maandag 18.30 tot 19.45 uur
Zouk&Kizomba: maandag 20.00 tot 21.00 uur
Hiphop: maandag 20.45 tot 21.45 uur
Salsa: dinsdag 19.00 tot 20.00 uur
Klassiek Ballet: woensdag 19.00 tot 20.30 uur
Stijldansen: woensdag 20.00 tot 21.15 uur

We hopen julle allemaal te zien tijdens één van de lessen!

Inschrijven voor een danscursus kan van 15 tot en met 26 februari, dus wees op tijd!