Uitgelicht

Welkom bij Footloose! We zijn een gezellige studentendansvereniging in Eindhoven met een zeer breed aanbod aan danscursussen. Het tweede dansseizoen start in de week van 15 februari 2016. Het is altijd mogelijk om een keer gezellig te komen dansen bij een dansavond en de sfeer te ervaren, onze leden leren je graag wat pasjes.
Ben je student en wil je graag (weer) gaan dansen, dan ben je zeker welkom bij ons!
Meer informatie? Bekijk de rest van de website of stuur een mail naar info@esdvfootloose.nl.

ETDS Teammatch & Afterparty

13516499_10209420139597617_7593104350389652536_nCannot wait until the next ETDS? Fancy seeing all your ETDS friends during summer? Feel like having an awesome day of dancing? Or perhaps all of the above? Then join the 55.5th ETDS!

The 55.5th ETDS (European Teammatch for Dancing Students) will be held on the 30th of July in Studentencentrum “De Bunker” in Eindhoven and will be different from what you are used to. As a team you will compete against other teams from the ETDS world in a series of interesting dance challenges.
You think dancing music has a static tempo? Not this time.
Don’t know what to dance on a 5/4 beat? Not our problem…

The goal is to have a fun competion: “Eindhoven de gekste!!”

Next to that, Footloose will organise the traditional ETDS afterparty, which will be in the evening/night/morning after the teammatch.

For more information and registration, please check our Facebook events:

– Teammatch event: https://www.facebook.com/events/1046356778784827
– Afterparty event: https://www.facebook.com/events/247638895621882

Please note that registration for the Teammatch is only per team and has some rules. You are off course welcome to join the afterparty if you are not attending the teammatch and vice versa.

If you have any questions, please send an email to ETDS@esdvfootloose.nl.

We hope to see you on the 30th!

Regards,
Lindsey, Linda, Max, Shantanu, Shari & Dave

p.s. Via deze link kun je jezelf inschrijven als deelnemer voor team Eindhoven bij de ETDS teammatch op 30 juli 2016. Ook kun je hiermee aangeven of je ons zou willen helpen als vrijwilliger.

Zomerworkshops – Line dance

Zie jij ook zo op tegen een zomer lang geen danslessen? Dan is dit je kans! Vanaf maandag 11 juli zal er wekelijks een line dance les gegeven worden.
De theorie:
Een line dance is een choreografie waarin een korte dans herhaald wordt door een groep dansers die allemaal in dezelfde richting kijken of naar elkaar (contra line dance). Line dance wordt bij diverse gelegenheden uitgevoerd, zoals op dansscholen, dansavonden, festivals (evt met live muziek), wedstrijden, demo’s etc. De muziek waarop gedanst wordt is heel divers, zoals pop, country, swing, rock & roll, disco, latin, rhythm & blues en jazz.
En dan de praktijk:
Het beste voorbeeld dat we kunnen geven van een line dance is de Footloose, onze verenigingsdans. Maar als je écht wilt kennismaken met deze dansstijl, nodigen we je van harte uit om naar een of meer van de lessen te komen. Enkele pluspunten: je hebt geen partner nodig, het is niet per se nodig om alle lessen van de reeks te volgen (hoewel het wel leuker wordt naarmate je meer lessen hebt gevolgd), je leert in korte tijd meerdere dansen die je ook nog eens op een Footloose dansavond kunt uitvoeren, de dansen zijn erg divers en de lessen zijn ook vooral gericht op gezelligheid. Mocht je toch vooraf al iets meer willen weten, dan raden we je aan om dit filmpje te kijken!
Wat: line dance les
Wanneer: op maandagen van 20.00 tot 21.30 uur. start op maandag 11 juli
Kosten: € 3,00 per les

The Bootcamp is back!!

BootcampZomer2016Het dansseizoen is ten einde gekomen, maar voor iedereen die niet stil wil zitten en samen met andere dansers actief bezig wil zijn op dinsdagavond is er weer een editie van “the Dancers Bootcamp”!

Tijdens de “Dancers Bootcamp” werken we aan onze conditie, spierkracht en flexibiliteit. We doen dit door middel van oefeningen en “challenges” die ondersteunend zijn voor dansers van verschillende dansstijlen. Met name stijldansers, moderne dansers, hiphoppers en ballet dansers hebben hier baat bij, maar natuurlijk is het gewoon een leuke actieve manier om in shape te blijven. We werken zonder gewichten en gebruiken ons eigen lichaam als tool om sterker te worden.

Voor meer informatie, join onze facebook-groep.

When: Tuesdays 20.00 – First class = tomorrow!
Where: Big Dancehall Footloose or TU/e grounds
Price: €5 for 1h15m class

 

Afdansen 15 juni – de planning

Beste leden,

De planning van het afdansen is bekend!

Vanaf 18.30 gaan de deuren open zodat je nog even kunt indansen. Vanaf 19.00 begint het officiële programma en duurt ongeveer tot 23.00. Gedurende de avond is het ook mogelijk om in de kleine danszaal nog in te dansen.

Let op, de tijden kunnen iets afwijken van de planning, dus zorg dat je op tijd bent!

Tijdens het afdansen kun je laten zien wat jij dit semester hebt geleerd aan vrienden en familieleden, en ontvang je aan het einde van de avond een certificaat. Ook worden er demo’s gegeven van andere dansstijlen. Deze avond is altijd erg feestelijk en gezellig met veel andere Footloose leden, dus kom vooral, ook al dans je zelf niet af!

Klik hier voor de planning

Tot woensdag!
24758432612_26a428cd23_z

Zomerdansavonden!

Ga je het dansen missen in de vakantie? Niets te doen?
Niet getreurd: de zomerdansavonden komen er weer aan!

Om de week is er een gezellige dansavond.
29 juni, 13 & 27 juli en 10 augustus.
Vanaf 20:00 uur zijn de deuren open om lekker te gaan swingen!

Toedels!
zomerdans avond

Karaoke avond – 6 juli

karaoke-3-

Tijd: 20.00 uur

Kan jij goed zingen? Ga dan mee doen met Idols. Klink jij alsof iemand een kat levend fileert? Dan zoeken wij JOU!!! Op 6 Juli zullen alle wannabee zangers en zangeressen zich verenigen op de Footloose AC Karaoke-Avond. Het belooft een avond vol plezier te worden, met heel veel keus qua nummers: oud, nieuw, engels, nederlands en zelfs Japans (nee, ik heb het niet over Gangnam Style). Noteer de datum dus alvast in je agenda en kom met ons het dansseizoen afsluiten met een luide krijs!

Bobbejaanland – 4 juli

logo-bobbejaanlandOver iets minder dan een maand zijn de tentamens afgelopen en breekt de mooiste tijd van het jaar aan: de zomervakantie! Hoe kun je beter je vakantie beginnen dan een dagje pretpark met al je Footloose vrienden die je een jaar lang gezelligheid hebben gegeven. Maandag 4 juli gaan we voor een dagje plezier en gezelligheid naar het leukste pretpark in België: Bobbejaanland!
Entree is maximaal 18 euro (afhankelijk van de hoeveelheid Jumbo-actiemunten die er verzameld worden) en vervoer zullen na de inschrijfdeadline samen regelen!

Schrijf je in op de inschrijflijst net buiten de grote danszaal en vermeld ook even of je je plekjes over hebt als je met de auto gaat. Deadline voor inschrijven is 20 juni.

Wij hopen samen met jullie het jaar af te sluiten met een knal!

Groetjes,
Activiteitencommissie

Showcase ’16 Velocity

Dit jaar zal studentendansvereniging Footloose weer een show geven, de Showcase ’16! Hier zullen verschillende dansstijlen worden laten zien door onze studenten. Het thema dit jaar is Velocity. De show zal plaatsvinden op 12 juni in de Verkadefabbriek in Den Bosch.
Er is een middagshow om 14:30, en een avondshow om 20:00. De kaartjes zijn niet duur! (6 euro voor studenten en 8 euro voor niet-studenten)

Koop je tickets voor de middag show hier:
https://www.verkadefabriek.nl/…/d…/velocity/e_27204/p_38154/

Komt de avondshow je beter uit? Koop je tickets dan hier:
https://www.verkadefabriek.nl/…/d…/velocity/e_27479/p_38975/

Voor meer informatie over de showcase ’16 kijk je op onze site!
http://showcase.esdvfootloose.nl/

poster showcase 2016

Afdansen woensdag 15 juni

Binnenkort is het weer zover, het afdansen! Dit keer vindt het afdansen plaats op woensdag 15 juni. We willen jullie hierbij van harte uitnodigen om dit bij te wonen en deel te nemen.

Tijdens deze avond kun je laten zien wat jij dit semester hebt geleerd aan vrienden en familieleden, en ontvang je aan het einde van de avond een certificaat. Je kunt afdansen in zouk, kizomba, stijldansen en salsa. Ook worden er demo’s gegeven. Deze avond is altijd erg feestelijk en gezellig met veel andere Footloose leden, dus kom vooral!

De avond zal waarschijnlijk van 19.00 tot 23.00 duren, hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

Je kunt je hier inschrijven tot en met 12 juni.

Speciale lesweek

Inschrijven is mogelijk op de lijsten die buiten de grote danszaal hangen voor 13 mei.

Dinsdag 17 mei: Lindy Hop Workshop, Speciale Lesweek Lente 2016
Tijd: 20:00-21:30
Prijs: €2,-*
Leraren:  Robert Cullen & Chantal Woltring
Locatie: Grote Danszaal, Bunker

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York City in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het voornamelijk een samensmelting van jazzdans, tapdansen en charleston. Tijdens deze les zullen jullie de basis van Lindy Hop leren kennen maar ook al een paar indrukwekkende moves oefenen! Kijk maar eens op de website van de gast-docenten voor meer info over Lindy Hop en een paar filmpjes!

www.lindyhopeindhoven.nl

*Betaling aan het begin van de workshop

Woensdag 18 mei: Poolen
Ze zeggen in het alledaagse leven dat de grootte van de stok niets uitmaakt maar bij deze activiteit is een grote stok hebben toch wel handig. Ik heb het natuurlijk over Poolen. Op Woensdag 18 Mei ben je van harte welkom om met ons lekker een avondje te gaan Poolen bij het Rex Snooker & Pool club aan het Stationsplein 2A. De prijs die we vragen is €5,- per persoon en dit is inclusief 1 drankje. Je kan je registreren door het formulier dat buiten de Grote Danszaal hangt in te vullen. We verwachten je dan om 20:00 bij de ingang van de Pool Club en het zal tot ongeveer 22:00 duren. En maak je geen zorgen de stokken zijn inbegrepen ;).

Donderdag 19 mei: Pubquiz
Tijdens de speciale lesweek zal er op donderdag 19 mei een pubquiz plaats vinden! Een avond vol plezier, lachen ‘’Oh ja’ momentjes! Gezelligheid gegarandeerd!! De Pubquiz zal in het Engels zijn.

Inschrijven kan op de inschrijflijst die bij de grote danszaal hangt. De kosten bedragen €5,00 inclusief een drankje, te betalen voorafgaande de pubquiz. We verzamelen om 19:30 voor het restaurant ‘’Carrousel’’ (Markt 35, Eindhoven) De Pubquiz zal rond 23:00 zijn afgelopen.

Vrijdag 20 mei: Feest
Er zal een gezamenlijke feest met 4 verenigingen plaatsvinden: Cosmos, Impulsao, AEGEE en Footloose. Deze verenigingen hebben afgesproken een groot feest aan het einde van de week te geven inclusief o.a. snoep, muziek, dansen en speciale acts/workshops die ook georganiseerd worden door deze verschillende verenigingen. Deze avond zullen zij dan ook laten zien wat zij in huis hebben. Dit grote feest is nog steeds in de maak, meer informatie zal dan ook in de komende weken volgen!