Uitgelicht

Welkom bij Footloose! We zijn een gezellige studentendansvereniging in Eindhoven met een zeer breed aanbod aan danscursussen. Het volgende dansseizoen start in februari 2016. Het is altijd mogelijk om keer gezellig te komen dansen bij een dansavond en de sfeer te ervaren, onze leden leren je graag wat pasjes. Meer informatie? Bekijk de rest van de website of stuur een mail naar info@esdvfootloose.nl.

Planning afdansen 3 februari

Beste leden,

De planning van het afdansen is bekend! Hieronder kun je zien wanneer jij aan de beurt bent om te dansen. Zorg dat je op tijd bent zodat je niets zult missen.

Het kan zijn dat er nog een beetje afgeweken wordt van de tijden door uitloop e.d.

Alvast heel veel plezier en tot woensdag!

Tijd Wat
18:30 Opening zaal
19:00 Opening afdansen
19:05 Zilver ballroom
19:20 Brons ballroom
19:35 Zilverster ballroom
19:45 Goud ballroom
20:10 Topklasse
20:35 Pauze
20:45 Zouk
20:48 Kizomba
20:51 Demo Hiphop
20:55 Korte pauze
20:58 Salsa 1
21:10 Salsa 2
21:16 Salsa 3
21:22 Demo Ballet
21:26 Pauze
21:36 Zilver latin
21:51 Brons latin
22:06 Zilverster latin
22:16 Goud latin
22:41 Topklasse
23:06 Pauze
23:14 Start uitdelen diploma’s

Foute Fitness Dansavond

Wanneer: woensdag 10 februari
Tijdstip: 20.00 uur
Waar: grote danszaal

Carnaval staat weer voor de deur en daarom vindt op woensdag 10 februari een Foute Fitness Dansavond plaats. Dit is een open dansavond, dus introducees zijn ook welkom. Speciaal voor deze avond wordt de grote danszaal omgetoverd in een fitnesszaal uit de jaren 80. Dus trek je meest kleurrijke fitness outfit aan en kom gezellig dansen!

Wie is de Mol? + Friettafel

Wanneer: vrijdag 5 februari
Tijdstip friettafel: 18.00 uur
Tijdstip Wie is de Mol?: 19.30 uur
Waar: in de Bunker

Op vrijdag 5 februari is het tijd voor een friettafel met als toetje het spel Wie is de Mol?

Schrijf je voor beide activiteiten in op de inschrijflijst buiten de Grote Danszaal. De deadline voor inschrijving is woensdag 3 februari!

Vanaf 18.00 uur is de Grote Danszaal geopend voor de friettafel. Schrijf je in op de inschrijflijst en vul je voorkeur in voor een snack (frikandel, kroket of kaassoufflé). De kosten van de friettafel zijn €3, -. Inschrijven is betalen!

Wie is de Mol? begint om 19.30 uur. Hierbij is het de bedoeling om de mol te ontmaskeren door verschillende spellen te spelen. Of is de mol iedereen te slim af en blijft de mol ondergronds? Tijdens de spellen wordt gestreden om zoveel mogelijk geld/punten voor de pot te verzamelen. Schrijf je in en ga de uitdaging aan!

Voor vragen over mol gerelateerde zaken kun je contact opnemen met Jennifer van der Linden of Jean Stephan Verolme.

KennisMakingsDansAvond 2 februari

Voordat het nieuwe dansseizoen van Footloose weer gaat beginnen, organiseert Footloose op dinsdag 2 februari eerst nog een avond vol gratis dansworkshops. Tijdens deze avond kun je alle dansstijlen uitproberen die Footloose je te bieden heeft.

Neem al je vrienden mee en ontdek hoe leuk het is om te dansen!

19:00 Modern Jazz
19:30 Klassiek Ballet
20:00 Hiphop
20:30 Salsa
21:00 Kizomba/Zouk
21:30 Stijldansen

En er is meer! Op woensdag 10 februari wordt er ook een open dansavond georganiseerd, een avond waarbij allerlei muziek zal worden gedraaid waar je al je nieuwe dance moves kunt uitproberen. En nog geheel in Carnaval stijl zal het theme ‘Foute Fitness Dansavond’ zijn.

Bekijk het Facebook event hier.

KMDA februari 2016

Afdansen 3 februari

Met het einde van het dansseizoen in zicht, is het natuurlijk ook weer tijd voor het afdansen. Het afdansen wordt georganiseerd op woensdag 3 februari.
Tijdens deze avond kun je laten zien wat jij dit seizoen hebt geleerd aan vrienden, familie en natuurlijk de andere leden, en ontvang je aan het einde van de avond een certificaat. Het is dus een mooie afsluiting van het dansseizoen. Daarnaast worden er verschillende demo’s gegeven. Deze avond is altijd erg feestelijk en gezellig met veel andere Footloose leden, dus kom vooral!

Je kunt voor de volgende dansstijlen afdansen: zouk, kizomba, salsa en stijldansen. Wil je meedansen? Meld je dan voor 29 januari aan door een mail te sturen naar afdansen@esdvfootloose.nl en vermeld de volgende gegevens:

  • eigen naam + naam van je danspartner
  • in welke stijl je wilt afdansen en op welk niveau

Slechts één van de twee van een danskoppel hoeft een mail te sturen, omdat de naam van de danspartner ook vermeld moet worden.

We hopen jullie allemaal te zien woensdag 3 februari!

Zouk workshop – vol!

Wanneer: donderdag 14, 21 & 28 januari
Tijdstip: 21.00 tot 22.30 uur
Waar: Kleine Danszaal
Kosten: €10 voor 3 lessen

Altijd geïntrigeerd toegekeken als er zouk gedanst werd tijdens de dansavonden maar jammer genoeg nooit kunnen meedoen? Lijkt het je leuk om het ook te leren? Dan is dit je kans! Vanaf donderdag 14 januari organiseert Footloose een driedaagse zouk workshop. Deze beginnerslessen vinden plaats op 14, 21 en 28 januari van 21.00 tot 22.30.

Daarnaast zal je na deze lessen genoeg geleerd hebben om vanaf volgend semester mee te doen aan de cursus zouk open!

De lessenreeks kost 10 euro in totaal, betalen bij de eerste les.

Aanmelden kan via bestuur@esdvfootloose.nl. En let op, vol=vol!
UPDATE: de cursus zit vol! Het is helaas dus niet meer mogelijk om je aan te melden.

Ook niet-leden zijn welkom om de workshop te doen, dus neem vooral geïnteresseerde vrienden mee!

Vast inspiratie op doen? Bekijk dan onderstaand filmpje (onze zouk docent Utty!):

Kerstgala en diner

Op vrijdag 18 december organiseert de Footloose Activiteitencommissie het Kerstgala en jullie zijn allemaal uitgenodigd! We beginnen om 18.30 met een Kerstdiner in de kleine danszaal en gaan daarna vanaf 20.00 een avond gezellig dansen in de grote danszaal. Neem allemaal een lekker Kerstgerecht mee (voor-, hoofd- of nagerecht). De dresscode is Gala en introducees zijn ook welkom. Tijdens het kerstgala zal ook de nieuwe editie van de Jukebox worden gepresenteerd.

Tickets kosten €3 (en €4 aan de deur). De kaartverkoop vindt plaats bij de grote danszaal (graag contact betalen). Je kunt ook de leden van de Activiteitencommissie aanspreken of een kaartje reserveren via: accie@esdvfootloose.nl.

Kerst poster

Fiesta de Baile: een zomerse latin dansavond

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar presenteert ESDV Footloose op woensdag 16 december de tweede editie van “Fiesta de Baile”, een zomerse latin dansavond met de leukste salsa, bachata, kizomba, chacha en andere latin muziek! Voor alle liefhebbers van deze dansstijlen maken we de avond extra speciaal met de beschikbaarheid van een lekkere cocktail in de bar (welke cocktail zal nog worden onthuld!) en een workshop bachata aan het begin van de dansavond (vanaf 21:30). Dus houd jij van latinmuziek en -dans, kom dan ook voor een beetje zomer, midden in de winter!

Voor leden van Footloose is de dansavond gratis. Niet-leden zijn ook van harte welkom, zij betalen 3 euro entree.

Fiesta de Baile

Bezoek van Sinterklaas & Pieten

Gisteravond heeft Footloose hoog bezoek gehad, namelijk Sint Nicolaas en zijn pieten!
Nadat Sinterklaas en de pieten een aantal leden in het zonnetje hadden gezet, de schoentjes hadden gevuld, een sneeuwbal hadden gedaan en cadeautjes hadden uitgedeeld, heeft iedereen de verenigingsdans ‘de Footloose’ geleerd!

sinterklaasdansavond sinterklaasdansavond2sinterklaasdansavond4