49e ETDS

Enschede, 17-20 Mei 2013

Binnenkort is het weer tijd voor het ETDS! Dit is een stijldanstoernooi en staat voor ‘European Tournament for Dancing Students’. Het wordt 2 keer per jaar georganiseerd door één van de deelnemende universiteiten.

Het toernooi bestaat uit een ‘breitensport’ klasse, toegankelijk voor iedereen (tot een maximum niveau), en een ‘open’ klasse, waarin de gevorderde wedstrijddansers kunnen meedoen. Zaterdagen staan voor de breitensport in het thema van ballroom, en zondagen is latin aan de beurt. ‘s Avonds zijn er thema- of galafeesten, waarop tot in de late uurtjes gedanst en gefeest kan worden. Deze keer is het thema: FantAsia!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met zo veel mogelijk dansers meedoen! Schrijf je zo snel mogelijk in door een mailtje te sturen naar de wedstrijdcommissie. De deadline is 26 april.

Bij een ETDS is gezelligheid het belangrijkste en zijn wedstrijdresultaten alleen een leuke bijkomstigheid. Elk ETDS doen mensen mee uit allerlei cursussen, van beginners tot topklasse. Je wordt ingedeeld in een niveau dat goed bij je danservaring past. En als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kan je altijd nog meegaan als supporter of vrijwilliger. Zij hebben dikwijls het meeste plezier van iedereen!

De kosten bedragen 49,50 voor (Phd-) Studenten, en 74,50 voor niet-studenten. Dit is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en avondeten op zondag.

Wat moet er in de inschrijfmail?

  • In welke wedstrijden je mee wenst te dansen: ballroom, latin of beide.
  • Wie je partner is of dat je alleen komt (en dus op het toernooi zelf blind-date).
  • Als je al wedstrijden danst: In welke wedstrijdklasse je in Nederland zit.
  • Of je (PhD-)student bent of dat je werkt.
  • Voor de open klasse paren: of je aangemerkt wil worden als adjudicator.
  • Of je speciale dieetwensen hebt (bijv: vegetarisch)

FAQ.

  • Ik heb geen partner. Geen probleem! Schrijf je in als blind-dater en je kan op vrijdagavond, tijdens het blind-date programma een partner zoeken voor 1 of beide wedstrijden.
  • Ik heb geen vervoer. Geen probleem! Het toernooi is goed bereikbaar met het OV, en als dat geen uitkomst biedt is er altijd nog wel een plekje in een auto van één je mede-ETDS-gangers.
  • Ik ben pas net begonnen en dans nog niet goed genoeg. Onzin! Bij het ETDS gaat het voornamelijk om gezelligheid. Wedstrijdresultaten zijn alleen een leuke bijkomstigheid. En bij elk ETDS doen mensen mee uit allerlei cursussen van beginners tot topklasse, en iedereen kan een goed resultaat bereiken.

Zie verder de website van de organisatie.