ETDS Najaar 2015

Van 9 tot en met 12 Oktober vindt het European Tournament for Dancing Students (ETDS) plaats, in Brno, Tsjechië. Het ETDS is een stijldanstoernooi waar een groot aantal studentendansverenigingen uit Europa bij elkaar komen voor een weekend gezelligheid, plezier en héél veel dansen!

Onderdeel van het weekend is een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën, van pure beginners tot ver gevorderde dansers. Of je nu net Brons hebt gedaan, of Topklasse fluitend doorlopen hebt, er is een categorie voor jou!

Maar ook als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kun je mee. Er is ruime gelegenheid tot vrijdansen tussendoor en op de thema/gala avonden. De rest van de tijd kun je aanmoedigen, helpen of gewoon bier drinken.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met héél veel dansers meedoen aan dit ETDS!  Wil jij ook dansende studenten uit heel Europa ontmoeten? Om deel te nemen stuur je snel een mail met daarin alle benodigde info. Zorg dat je mail volledig is!

Lees verderop wat het thema dit jaar is en meer!

Elk toernooi heeft een eigen thema. Dit zul je terugzien in de aankleding, niet alleen van de zaal maar ook van de teams. Er is op zaterdag een thema-avond waarop je een leuk kostuum kunt dragen. Het thema voor dit ETDS is: Dancing Zoo

Belangrijke notities:

  • De deelnemersbijdrage is € 59,- voor (PhD-) studenten en € 69,- voor anderen.
  • Er zijn een aantal deadlines voor de betalingen, alsmede kosten voor annuleren. Zorg dus dat je zeker bent dat je wil deelnemen, alvorens je inschrijft.
  • Vroege vogels krijgen 30% korting op een merchandise item.

FAQ

  • Wat als ik geen auto heb? Hier vind je alle info over vluchten naar Brno, en hier worden verschillende bus-opties aangeboden/besproken.
  • Wat als ik pas net begonnen ben en nog niet goed genoeg dans? Bij het ETDS gaat het voornamelijk om gezelligheid. Wedstrijdresultaten zijn alleen een leuke bijkomstigheid. In elk ETDS doen mensen mee uit allerlei cursussen, van beginners tot topklasse, en iedereen kan een goed resultaat bereiken.
  • Kan ik ook zonder partner meedoen? Natuurlijk, geen probleem! Schrijf je in als blind-dater en je kan op vrijdagavond, tijdens het blind-date programma een partner zoeken voor één of beide wedstrijden. Een groot deel van de deelnemers zal blind-daten. Voor (beginnende) dames is het wel aan te raden van te voren een partner te zoeken. Ervaring leert dat heer/dame verdeling meestal niet 100% overeen komt.

Zie voor extra info de website van de organisatie. Hier vind je een korte geschiedenis van het ETDS, een paklijst, informatie over workshops en merchandise, reis-adviezen, de klasse-indeling en nog veel meer!