Zomerworkshops – Line dance

Zie jij ook zo op tegen een zomer lang geen danslessen? Dan is dit je kans! Vanaf maandag 11 juli zal er wekelijks een line dance les gegeven worden.
De theorie:
Een line dance is een choreografie waarin een korte dans herhaald wordt door een groep dansers die allemaal in dezelfde richting kijken of naar elkaar (contra line dance). Line dance wordt bij diverse gelegenheden uitgevoerd, zoals op dansscholen, dansavonden, festivals (evt met live muziek), wedstrijden, demo’s etc. De muziek waarop gedanst wordt is heel divers, zoals pop, country, swing, rock & roll, disco, latin, rhythm & blues en jazz.
En dan de praktijk:
Het beste voorbeeld dat we kunnen geven van een line dance is de Footloose, onze verenigingsdans. Maar als je écht wilt kennismaken met deze dansstijl, nodigen we je van harte uit om naar een of meer van de lessen te komen. Enkele pluspunten: je hebt geen partner nodig, het is niet per se nodig om alle lessen van de reeks te volgen (hoewel het wel leuker wordt naarmate je meer lessen hebt gevolgd), je leert in korte tijd meerdere dansen die je ook nog eens op een Footloose dansavond kunt uitvoeren, de dansen zijn erg divers en de lessen zijn ook vooral gericht op gezelligheid. Mocht je toch vooraf al iets meer willen weten, dan raden we je aan om dit filmpje te kijken!
Wat: line dance les
Wanneer: op maandagen van 20.00 tot 21.30 uur. start op maandag 11 juli
Kosten: € 3,00 per les