Nieuwe docenten voor Zouk: Cindy & Orfeo

Zoals al in een eerder bericht vermeld, krijgen we nieuwe docenten voor Zouk, Orfeo en Cindy! In dit bericht zullen Orfeo en Cindy zich voorstellen. Op dinsdag 13 september tijdens de KennisMakingsDansAvond zullen zij ook de workshop Zouk verzorgen.

Cindy

Op vroege leeftijd was Cindy  betoverd door dans. Op 8-jarige leeftijd is ze begonnen met stijldansen. Jaren later heeft ze haar vaardigheden verder ontwikkeld met o.a. showdans, hiphop, modern en Afrodance.

Sinds enkele jaren is ze actief in de Latin-partnerdansen (o.a. Salsa, Bachata). Uiteindelijk heeft ze haar ware grote liefde gevonden in de Zouk, waar ze haar passie enthousiast en ongeremd in uitoefent. Ze heeft zelfs een periode in Brazilië gewoond om zich volledig op Zouk te storten. Wat ooit is begonnen met een plezierige bezigheid is nu uitgegroeid tot een ware passie.

Cindy heeft een warme en fijngevoelige persoonlijkheid en deze kwaliteiten laat zij zeer goed tot hun recht komen in de dans. Door haar ervaring als fysiotherapeut heeft ze veel informatie tot haar beschikking over het menselijk lichaam. Dit past ze toe in dans en geeft tips om de dans zo uit te voeren dat je optimaal gebruik maakt van je bewegingscapaciteiten. Haar aanstekelijke fanatisme en kritische optimisme nodigen je uit om deze fantastische partnerdans te ontdekken en jezelf hierin te ontwikkelen.

Orfeo

Op 16-jarige leeftijd is zijn dansreis begonnen met streetdance/hiphop, gevolgd door capoeira, Salsa en uiteindelijk Zouk. Door de combinatie van deze verschillende dans- en bewegingselementen heeft hij een veelzijdige uitdrukking aan zijn dans weten te geven.

In 2008 heeft Zouk zijn hart veroverd en sindsdien heeft hij altijd de wens gekoesterd om zichzelf hierin verder te ontplooien. En Zouk opnieuw te laten opbloeien in het zuiden van het land.

Orfeo danst door het leven, al kijkende naar zijn mooie excentrieke bewegingen neemt hij iedereen mee de dansvloer op!
Door zijn rustige en vriendelijke uitstraling brengt hij zijn kennis en eigenzinnigheid  enthousiast over en krijgen zoukers tools om hun eigen dans te finetunen.