Balletuitje – de Notenkraker

English Below

Ballet uitje – De Notenkraker

Op zondag 18 december zijn we met een groep van dansers van Ballet 1 en Ballet 2 naar een voorstelling van De Notenkraker geweest, opgetreden door het Bolshoi Ballet in Rusland, uitgezonden in de Pathé Bioscoop in Eindhoven. Een aantal keer per jaar zendt de Pathé ballet voorstellingen uit van verschillende ballet corps over de hele wereld. Op deze manier is het toegankelijker om van Ballet voorstellingen te genieten! De Notenkraker is een van de bekendste balletstukken en vertelt het verhaal waar een houten notenkrakerpop van Marie op kerstavond verandert in een prins en Marie meeneemt op een magische reis. De Notenkraker is echt een ballet om te kijken rond de feestdagen, het speelt zich namelijk voornamelijk af rond de kerstboom.

Toen we in de bioscoop waren en we naar onze zaal liepen, werden we hartelijk ontvangen met een glaasje prosecco en een hapje (zie foto, erg blij met onze prosecco). De voorstelling werd onderbroken door een pauze tussen de twee acts. Hierdoor konden we alvast bespreken wat we hadden gezien en wat we ervan vonden (‘Zag je het beenhaar op het pak van de Muizenkoning?’) Wat vooral leuk was om de danspassen te relativeren met onze eigen lessen. Ook kon je tijdens de pauze ‘backstage’ kijken achter het doek, waar de dansers aan het opwarmen waren voor de volgende act (een danser in een Pikachupak).

Achteraf zijn we met een groep bij de Happy Italy pizza of pasta gaan eten. Al met al een heel gezellig uitje. We willen graag het bestuur bedanken voor hun financiële bijdrage!

Wil jij ook op eigen initiatief een groepsactiviteit doen met alle mensen van jouw dansstijl? Vul het volgende formulier in en bekijk de mogelijkheden voor financiële steun van het bestuur: https://goo.gl/forms/KbnVQYffR4y0Cr9N2


Ballet Outing – The Nutcracker

On Sunday December 18th a group of dancers from Ballet 1 and 2 went to a showing of the Nutcracker, performed by the Bolshoi Ballet of Moscow, in the Pathé Cinema in Eindhoven. Several times a year, the Pathé has showing of ballet performances from different ballet corps from all over the world. This way, it is more accessible to enjoy ballet! The Nutcracker is one of the most famous ballets and tells the story where Marie’s wooden nutcracker doll turns into a prince and takes Marie on a magical journey. The Nutcracker ballet really is a show to enjoy during the holidays, as it mainly takes place around the Christmas tree.

When we were in the cinema, we were warmly received with prosecco and a small snack (see photo, extremely happy with our prosecco). The show included a break between the two acts. This allowed us to discussed what we had seen and what our thoughts were (‘Did you see the leg hair on the suit of the Mouse King?’) It was especially nice to relativize the dance steps to our own classes. Also, during the intermission, you could see backstage behind the curtain, where the dancers were warming up for the next act (one dancer in a Pikachu suit).

Afterwards we had pizza or pasta with a selection of the group at the Happy Italy. All in all a very joyous outing. We would like to thank the Board for their financial support!

Do you want to do a groupactivity with all the members dancing your style? Fill in the form and look at the possibility of financial support from the board: https://goo.gl/forms/KbnVQYffR4y0Cr9N2