Modern Jazz

Intro

Onder leiding van een enthousiaste professionele docente wordt Modern Jazz aangeleerd op alle niveau’s. Bij het beginnersniveau wordt eerst de basis bewegingen aangeleerd, en naarmate het niveau toeneemt neemt ook de complexiteit toe. Er zijn 3 niveau’s van Modern Jazz binnen Footloose, dus is er voor iedereen een geschikt niveau te vinden. Tijdens alle lessen is er aandacht voor techniek, maar ook voor leuke en uitdagende combinaties. Dus voor ieder wat wils! De dansen zijn ook individueel dus je hoeft je niet op te geven met een partner.

De dans

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. De vernieuwingen in het westerse ballet, de opkomst van de moderne dans en van de jazzdans zijn ontwikkelingen die voor een groot deel parallel liepen. De moderne dans is vooral in de jaren dertig tot ontwikkeling gekomen, en is nu niet meer weg te denken uit de Nederlandse dancescene.

Cursusprogressie

Om goede doorstroming binnen de modern cursussen kunnen waarborgen zijn er een aantal voorwaarden; zo dien je alle cursussen twee keer een half jaar af te leggen alvorens door te stromen naar het volgende niveau. Uitzonderingen mogen gemaakt woorden met overleg van de docent.

Heb je enige danservaring, overleg dan met de docent in welke niveau je het beste kunt starten.