Salsa

Intro

Dankzij een professionele dansdocent worden er gezellige salsalessen verzorgd. De docent probeert met afwisselde muziek bij salsa 1 de basisbeginselen van de merengue, salsa en bachata aan te leren, waarbij geen enkele voorkennis van dansen nodig is. Steeds meer komt de nadruk te liggen op salsa. Bij salsa 2, 3 en 4 gaat het leren van de figuren wat sneller. Bijna elke les wordt er een nieuw figuur bij geleerd, terwijl de vorige figuren veel herhaald worden. Bij salsa dans je met een danspartner. Het is handig als je zelf een danspartner meebrengt, maar je kunt ook een danspartner vinden bij Footloose.

Salsa:

Bachata

De dans

Salsa is een zeer populaire dans van Caribische oorsprong. Vroeger werd er alleen rechtsvoor gedanst. Maar tegenwoordig zijn er verschillende manieren om Salsa te dansen: op de eerste tel (op de één), op de tweede tel (de zogenaamde New Yorkstijl, nauw verwant aan de Mambo), op de drie (veel Antillianen dansen op de 3) of op de 4e tel (o.a. de Son wordt op de 4e tel gedanst). Maar dit allemaal met linksvoor.
Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek ter plekke de figuren. Een set danspassen in een salsadans is onderverdeeld in 8 tellen verdeeld over twee maten van 4 tellen.

Cursusprogressie

Om goede doorstroming binnen de salsa cursussen kunnen waarborgen zijn er een aantal voorwaarden; zo dien je alle cursussen, met uitzondering van Salsa 1, twee keer een half jaar af te leggen alvorens door te stromen naar het volgende niveau. Uitzonderingen mogen gemaakt worden met overleg van de docent.

Heb je enige danservaring, overleg dan met de docent in welke niveau je het beste kunt starten.