Veelgestelde Vragen

Wanneer mag je lid worden?

Footloose is een studentendansvereniging, vandaar dat alleen studenten toegestaan zijn om lid te worden. Ben je geen student (meer), dan moet het bestuur beoordelen of je lid kunt worden. Hierbij wordt op een paar punten gelet: A) of je recentelijk nog afgestudeerd bent (korter dan een jaar) of B) of je actief bent binnen Footloose en bijdraagt aan de vereniging (zoals commissiewerk). Bekijk hier het toelatingsbeleid.

Inschrijven als lid, hoe werkt dat?

Gedurende het hele jaar kan je je inschrijven als lid. Dat kan via deze pagina. Het lidmaatschap loopt vervolgens tot het begin van het volgende collegejaar. Als lid kun je deelnemen aan alle activiteiten die we bij Footloose organiseren, zoals dansavonden en uitjes, en deel uitmaken van bijvoorbeeld commissies. Als je lid bent, hoeft dit niet te betekenen dat je ook danscursussen volgt. Voor danscursussen moet je je namelijk apart inschrijven. Als lid kun je ook gebruik maken van de danszalen om te trainen. Dit kan in overleg met het bestuur, dus neem daarvoor contact met hen op.

Hoe schrijf je je in voor danscursussen en wanneer kan dit?

Als je lid bent geworden van Footloose kun je je ook inschrijven voor een of meerdere danscursussen. Dit kan tijdens de eerste twee weken van elk danssemester. Buiten deze periode kun je je helaas niet meer aanmelden voor een danscursus. In bijzondere gevallen kan dit nog wel, maar pas na goedkeuring van het bestuur. Tijdens de inschrijfperiode verschijnt er een pagina waarop je je kunt inschrijven voor de danscursussen zodra je ingelogd bent. Buiten deze periode is deze pagina dus niet bereikbaar. En let op, je kunt je pas inschrijven voor de danscursussen als je goedgekeurd bent als lid. Dus eerst dien je lid te worden waarna jouw aanvraag beoordeeld wordt door het bestuur. Pas na deze goedkeuring kun je inloggen op de website en je inschrijven voor de danscursussen. Hier kan dus mogelijk enige tijd tussen zitten, dus houd hier rekening mee.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen voor lidmaatschap en cursusgeld zijn hier te vinden.

Is het mogelijk om (een van) de zalen te reserveren/te huren?

De danszaal Orbit kan door leden worden gereserveerd door contact op te nemen met de secretaris (secretaris@esdvfootloose.nl). Dit is uitsluitend voor Footloose -en dansgerelateerde activiteiten. De zaal is echter op het moment niet te huur.

Ik ontvang geen mails, hoe komt dat?

Verwacht je emails maar heb je die niet ontvangen? Bepaalde mailproviders, zoals Hotmail en de mailservice van Fontys, zien mails al snel aan voor spam en filteren de mails er soms zelfs helemaal uit. Het kan daarom zijn dat de mail in je spambox beland is of dat je ze helemaal niet ontvangt. Check in dit geval dus je spam of maak gebruik van een ander emailadres. Mailproviders zoals Gmail en de mailservice van de TU werken bijvoorbeeld wel altijd zonder problemen. Via deze pagina kun je je emailadres aanpassen.

Ontvang je wel de mails van de website maar niet de nieuwsbrief? Waarschijnlijk heb je je daarvoor niet aangemeld bij het inschrijven als lid. Via deze pagina kun je je voorkeur voor het ontvangen van de nieuwsbrief aanpassen. Ondanks dit nog steeds geen nieuwsbrief ontvangen? Wie weet is er dan iets fout gegaan bij ons, neem in dat geval even contact op met de secretaris.

Ik heb geen danspartner, is dat erg?

Nee dat is niet erg! Bij onze partnerdansen is het wel inderdaad de bedoeling dat je gaat dansen met je danspartner. Maar het is geen probleem dat je nog geen danspartner hebt, want die zul je zeker wel vinden. De KennisMakingsDansAvond aan het begin van elk semester is hier bijvoorbeeld een goede gelegenheid voor. Met behulp van stickers kun je precies zien wie er ook een danspartner zoekt voor de dans en niveau van jouw interesse. Daarnaast kun je vaak ook een danspartner vinden bij de lessen zelf. En zijn genoeg mensen zoals jij die ook zonder danspartner gaan beginnen aan een danscursus.

Bieden jullie ook externe workshops en galacursussen aan?

Jazeker! Wil je een dans leren voor een aankomend gala? Of op zoek naar een leuk uitje voor jouw vrienden of dispuut? Wij bieden laagdrempelige workshops en galacursussen aan, aangepast aan jouw voorkeuren. Klik hier voor meer informatie.

 

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact op via info@esdvfootloose.nl.”