BRADO

Via E.S.D.V. Footloose is het mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijd die georganiseerd worden door de BRADO, de BRAbantse Danssport Organisatie. Kort gezegd organiseert BRADO danswedstrijden voor dansscholen in Noord-Brabant en omgeving.

BRADO wedstrijden zijn gezellig en de sfeer is informeler dan de wedstrijdsfeer die bij de NADB hangt. Er is een speciale klasse voor deelnemers met een maximum van 30 lessen speciaal voor de dansers van de Brons en Zilver (als je deze voor de eerste keer doet) cursus. Verder zijn er afgelopen wedstrijd dansers van Footloose vanuit de cursussen Zilver, Zilverster en Goud in de halve finale en finale gekomen. Kortom, voor iedereen is er wat wils en Footloose doet zeker niet onder wat niveau betreft!

Wat is BRADO?

BRADO is een wedstrijdverband aangesloten bij de NADB waar momenteel 31 dansscholen aan meedoen in voornamelijk Noord-Brabant en deels Limburg en Zeeland. Elke maand (8 á 9 in totaal) organiseert één van de deelnemende scholen een wedstrijd.

Deelname

Elke wedstrijd bestaat uit 5 klasses: Juveniles en 5e t/m 2e klasse. Elke deelnemer zal bij zijn eerste deelname ingedeeld worden in een van deze klasses waar verwacht wordt dat deze thuis hoort. Deze indeling wordt gedaan in overleg met de BRADO organisatie. De 4e t/m 2e klasse staan gelijk aan de debutanten 4 t/m 2 van de NADB. De 5e klasse is de enige klasse met een restrictie, namelijk een maximum van 15 lessen.

Wedstrijden

Op elke niveau worden de 3 standaard latin en ballroom dansen gedanst. Er wordt gebruik gemaakt van een systeem zoals bij het NTDS. Kwalificatieronde-herkansing-(kwart/halve) finale-finale. Afhankelijk van het aantal deelnemers en je eindpositie ontvang je een aantal promotie punten. Indien je deze genoeg hebt wordt je gepromoveerd naar de volgende klasse. Dansers die promoveren uit de 2e klasse worden overgeplaatst naar de NADB competitie in de nieuwelingen ballroom of amateurs C klasse latin.

Kosten

Deelname kost € 8,00 per wedstrijd (€ 5,00 deelname, € 3,00 entree). Bezoekers betalen enkel de € 3,00 entree. Wanneer je alleen BRADO wedstrijden danst is het niet meer nodig om een startboekje te kopen.

Inschrijven

Inschrijving is enkel mogelijk via een aangesloten dansschool, in ons geval Footloose. Inschrijven wordt gedaan door een reactie te sturen op de uitnodiging van de vereniging vóór de deadline van de vereniging, niet de deadline van de BRADO!

Kleding

Er zijn geen kledingeisen meer voor de BRADO wesdtrijden. Dit was vroeger wel het geval, maar is kortgeleden afgeschaft.

Eten en drinken

Het is toegestaan om zelf eten mee te brengen. Het is niet toegestaan om drinken mee te nemen.

Wedstrijddata

De specifieke data en tijden van de wedstrijden, evenals de uiterste inschrijfdatum, worden apart via de website en posters bij de danszalen bekend gemaakt. Wil je meer informatie over de geplande wedstrijden, neem dan een kijkje op de website van de BRADO of mail naar onze BRADO teamcaptain.

NTDS/ETDS

Meedoen met BRADO wedstrijden kan invloed op klasse indeling bij zowel het NTDS als het ETDS. Dit is afhankelijk van het de organisatie. Dit geldt enkel voor paren die in de 2e klasse dansen.

Regelementen

De regelementen van de BRADO competitie zijn hier te vinden.

Meer informatie is te verkrijgen via email naar de wedstrijdcommissie of via de website van BRADO.