ETDS

Footloose doet elk jaar mee met danstournooien voor en dóór studenten. Zoals het European Tournament for Dancing Students (ETDS). Dit evenement wordt tweemaal per jaar georganiseerd door een Europese universiteit, eenmaal met Pinksteren en eenmaal in het najaar. Het is een heel weekend lang dansen en plezier maken met studenten uit alle uithoeken van Europa. Er komen teams uit allerlei landen, waaronder Nederland, Duitsland, Noorwegen, Belgie, Malta en Frankrijk.

Het toernooi bestaat uit een ‘breitensport’ klasse, toegankelijk voor iedereen (tot een maximum niveau), en een ‘open’ klasse, waarin de gevorderde wedstrijddansers kunnen meedoen. Zaterdagen staan voor de breitensport in het thema van ballroom, en zondagen is latin aan de beurt. ‘s Avonds zijn er thema- of galafeesten, waarop tot in de late uurtjes gedanst en gefeest kan worden.

Bij een ETDS is gezelligheid het belangrijkste en zijn wedstrijdresultaten alleen een leuke bijkomstigheid. Bij elk ETDS doen mensen mee uit allerlei cursussen, van beginners tot topklasse. Je wordt ingedeeld in een niveau dat goed bij je danservaring past. En als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kan je altijd nog meegaan als supporter of vrijwilliger. Zij hebben dikwijls het meeste plezier van iedereen!

Voor meer informatie over danswedstrijden kun je terecht bij de wedstrijdcommissie van Footloose